Foreløbigt program

Hovedformålet med rejsen er naturligvis at se den store Tutankhamon-udstilling (vælg London), og billetter til dette vil være inkluderet i rejsens pris.

Derudover vil vi besøge de øvrige ægyptiske samlinger i London (gratis entré):

British Museum
Petrie Collection
Sir John Soane’s Museum (Seti Is alabastsarkofag)

Petrie Museum har været lukket pga. pakning og omorganisering i forbindelse med flytning til en ny bygning (nyheder). Jeg har skrevet til dem, og der er åbent i marts 2008 – dog stadig i de gamle lokaler. En del af genstandene er på turné i USA, og der er muligvis også yderligere ‘flytterod’, men et besøg er altså muligt.

Rejsen er yderligere planlagt, så den falder sammen med et lørdagsseminar d. 15. marts om Akhnaton/AmarnaBirkbeck University (om selve universitetet). Deltagelse i dette er naturligvis frivilligt, så prisen på 35 £ er ikke inkluderet i rejsens pris.

Det foreløbige program for seminaret ser således ud:

15.3. – starts at 10 am and it contains 4 lectures
Lecture 1 – Aidan Dodson: ‘Amarna Sunset: the mystery of Akhenaten and his coregents’?
Lecture 2 – Jaromir Malek: ‘There is order in this chaos. The distribution of objects in the tomb of Tutankhamun’.
Lecture 3 – Joseph Clayton – the title not yet received but it will be on some literary aspect from this period – Hymn to Aten vs Psalm 104
Lecture 4 – not yet finalized.

Med en rejse på seks dage vil der også være tid til at tage en dag til Oxford Ashmolean eller Cambridge The Fitzwilliam Museum eller evt. begge steder, hvis der er stemning for dette.

Der vil naturligvis også være tid til bogindkøb mm. i London og en tur forbi Cleopatra’s Needle

Cleopatra’s Needle

En yderligere idé er at besøge Egypt Exploration Societys arkiv og bibliotek. Dette er i princippet kun for medlemmer af EES, men også for dem, som overvejer at blive medlem.

Under London links til højre er samlet nyttige links i forbindelse med ovennævnte planer, inkl. de som allerede findes i teksten ovenfor samt flere som f.eks. boghandlere i London.

Forhåbentlig har jeg en pris og de nærmere datoer i næste uge, som vil blive offentliggjort her, på DÆS hjemmesiden og med mail til dem, som har meddelt mig deres interesse i rejsen. Rejsefeber.dks gruppeafdeling er sat på sagen.

Reklamer