Sheik Said Sheik Said

Husk at der er DÆS-seminar på lørdag i København. Denne gang handler det om Mellemægypten i lidt bredere forstand. Vi skal høre nyt fra tre unge lovende forskere, som har hver deres indfaldsvinkel til udforskningen af det gamle Ægypten.

Først er det Rune Nyord, der vil fortælle om gravkisters udsmykning i Hermopolis og deres særlige anvendelse af Toveje-bogen i 1. Mellemtid og Mellemste Rige. Dernæst er det Bente Markussen, som vil se nærmere på gravene i Sheik Said, og hvordan de i provinsen i Gamle Rige var påvirket af traditionerne i hovedstaden Memphis. Til sidst vil Stine Rossel indvi os i de økonomiske transaktioner mellem Sesostris III’s gravtempel og den nærliggende by i Abydos set ud fra de der fundne dyreknogler.

Seminaret starter kl. 11-16 med en frokostpause imellem. Tag selv mad og drikke med. Det foregår på det Ny KUA Njalsgade 120, København S., Lokale 22.0.11. Det er den midterst bygning af de tre nye bygninger ud til Njalsgade. Hvis I ikke kommer i bil eller på cykel, så tag Metroen til Islands Brygge og gå forbi det gamle KUA eller Bus 12, 33 el. 34 næsten til døren.

Foredragene er for medlemmer af DÆS, men for ikke-medlemmer er det muligt at komme til foredragene resten af året og derefter melde sig ind næste år (prøvemedlemskab). Medlemmer modtager medlemsbladet Papyrus, som ikke følger med et prøvemedlemskab.
For medlemsskab nu se: http://daes.dk/meld.html

Bente har sendt mig et par billeder fra Sheik Said:

Sheik Said Bente1

Sheik Said Bente2

Sheik Said Bente3


Reklamer