Vel hjemme fra krydstogt ser jeg, at nedtællingen til åbningen af Tutankhamon-udstillingen i London er begyndt: http://www.visitlondon.com/tutankhamun/

En stor statue af Anubis, som skal stå på Trefalgar Square og reklamere for udstillingen, er netop blevet transporteret på Themsen, hvor Tower Bridge åbnede for at lade den 7,6m høje statue passere.

Anubis under Tower Bridge

Anubis

De to billeder er fra al Ahram og flere andre har pressemeddelelser om begivenheden:
“Egyptian god sails in to London”
“Egyptian god floats up Thames” (bbc news)

Det seneste nummer af Ancient Egypt Magazine har også Tutankhamon på forsiden og to artikler i forbindelse med åbningen af udstillingen:
Zahi Hawass, ‘Meeting Tutankhamun’ – bl.a. om hans CT-scanning af Tut og
Jaromir Malek, ‘The Tutankhamun Record’ – om Howard Carters registrering af fundene fra Tutankhamons grav. Malek er ansvarlig for Tutankhamon-arkiverne på Griffith Insitute i Oxford.

Ancient Egypt Mag. 44 Ancient Egypt Magazine kan købes via deres hjemmeside. Enten som rigtigt blad, der denne gang har en cd med (med kig ind i Tuts grav), for 4,75£ eller som pdf-fil for 3,25£, hvis man selv vil printe det ud.

Der er pt. 16 tilmeldinger til DÆS-rejsen i marts 2008, så jeg regner stadig med, at vi bliver de 20 deltagere, som rejsen er baseret på. De tilmeldte og interesserede modtager nærmere information senest i løbet af næste uge.

Reklamer