DÆS Londonrejse 10-16. marts

Der er endnu et par ledige pladser på rejsen til London med DÆS 10-16. marts.

En af de 50 genstande fra Tutankhamons grav, som er udstillet i London, er hans kongediadem eller- krone:

TAA crown

Det mere detaljerede program for dagene i London er ved at tage form, og det vil jeg bl.a. fremlægge på mandag d. 4. feb. på et møde om rejsen. Det finder sted kl. 19 i Snorresgade 17-19, København S. i lokale U3 på 1. sal. Mødet er først og fremmest for deltagerne i rejsen, men da der som sagt er et par ledige pladser, er andre også velkomne for at høre nærmere og evt. bestemme sig for at tage med. De som først giver mig besked, har natuligvis førsteret (max. 2o deltagere).

Det som i skrivende stund er på plads og planlagt:

  • Vi skal se Tutankhamonudstillingen i O2 (Millennium Dome ved Greenwich, som er lavet om til udstillingshal) tirsdag d. 11.3 kl. 11.
  • Vi har fået lov til at komme ‘behind the scenes’ på British Museum og bla. se nogle af deres magasiner torsdag 14.3 kl. 14. For fuldtidsstuderende er det gratis, og ellers skal vi betale 15£ pr. pers. Vi kan max. være 20, hvilket er perfekt i dette tilfælde, da det også er max. antal på en DÆS rejse.
  • Vi kommer efter al sandsynlighed ind på Petrie Museet udenfor åbningstiden og får en speciel tur med sekretæren for Friends of the Petrie Museum (de har lovet det, men tidspunktet er ikke fastlagt endnu. Jeg venter på svar) .
  • Vi regner med at besøge Egypt Exploration Society (tidspunkt fastlægges, når Petrie også er på plads med tidspunkt).
  • De fleste af deltagerne har tilmeldt sig Akhenaten seminaret på Birkbeck University hele lørdagen d. 15.3 (det koster 40£, og vi får to gratis med = ca. 4-5£ rabat til hver af deltagerne).
  • Vi skal besøge Ashmolean Museum i Oxford, som jeg også skal skrive til igen, når de andre besøg er på plads. Vi ville også gerne have besøgt Griffith Institute, men de har desværre lukket 3-24. marts 2008. Jeg prøver at arrangere noget andet.
  • British Museum er åbent hver dag kl. 10-17.30. Dvs. vi kan evt. besøge det flere gange, da det er gratis, og vi bor i nærheden. F.eks. før besøget der ‘behind the scenes’, og også muligt igen den sidste formiddag om søndagen 16.3, da vi flyver hjem kl. 15.20.
  • Hvis tiden tillader det, besøger vi også Soane’s Museum, og er der en anden ledig stund, kan vi gå at se Cleopatra’s Needle (obelisk).
  • Hvis tiden tillader det, besøger vi også Fitzwilliam Museum i Cambridge.

Det er naturligvis frivilligt, om man vil deltage i alle programpunkter.

Petrie Museum Petrie Museum

På mandag til mødet er der sikkert mere på plads i forbindelse med programmet, men som det fremgår, er de forskellige tidspunkter naturligvis afhængige af hinanden. Det har ikke været muligt at lægge programmet mere fast før nu, hvor jeg har tidspunktet for Tutankhamon-udstillingen, og flere af museerne havde tidligere bedt mig om at skrive igen, når tiden nærmede sig. Det gør den nu! Jeg vil også tale om de mere praktiske ting vedr. hotel og transport mm. på mødet.

I Oxford kan vi bl.a. se Skorpions berømte køllehoved fra Hierakonpolis:

Skorpions køllehoved

Læs evt. mere om London, rejsen og Tutankhamon ved at vælge ‘London’ under emnerne til højre.

Reklamer