Som omtalt tidligere her på bloggen er der også en stor Tutankhamon-udstilling i Wien i øjeblikket. Den findes på Museum für Völkerkunde, åbnede 9. marts og varer frem til 28. september. John Lund fra Antiksamlingen på Nationalmuseet har lige været i Wien og set udstillingen, så han gav mig dette billede af indgangen med pyramideformede telte over:

TAA Wien indgang

På udstillingen ses bl.a. Tutankhamons guldsandaler foruden den anden vifte (den med strudsejagten er i London), en af alabastvaserne med papyrus og liljer og nogle af de gyldne gudestatuetter.

TAA sandaler

Som det ses her nedenfor tv. er også den ene af de to Anubis-fetisher med i Wien. De blev fundet i gravkammerets syd- og nord-vestlige hjørner. Til højre ses den anden vifte (den med strudsejagt er med i London).

TAA Wien

Udstillingen i Wien er bl.a. bygget op over temaet farao og den kongelige familie, så foruden genstandene fra Tutankhamons grav ses f.eks. statuen af dronning Nofret gift med Sesostris II fra 12. dyn., prins Tutmosis’ kattesarkofag og Psusennes’ guldmaske fra Tanis.

Nofret Wien

Den officielle hjemmeside

Reklamer