I Grimaldi Forum i Monaco kan man 12. juli til 10. september 2008 se en udstilling om ægyptiske dronninger med ca. 250 genstande fra de forskellige store museer i bl.a. Cairo, Berlin, Torino, Paris, New York og London. Som det fremgår af forsiden til udstillingskataloget, er et af de fine låg til kanopekrukkerne fra KV55 med. Det forestiller sandsynligvis Akhenatens anden hustru Kiya, og et tilsvarende låg er også med på Tutankhamon-udstillingen (London):

Låget er af alabast ligesom en anden berømt statue på denne udstilling, nemlig lille Pepi II på skødet af sin mor:

Andre berømte dronninger som Hetepheres, Ahmes Nefertari, Hatshepsut, Teje, Nefertite og Kleopatra er naturligvis også repræsenterede. Samt den lille træstatuette af hofdamen Tuty fra Medinet Gurob (igen med en parallel på Tutankhamon-udstillingen, hvor vi så hofdamen Resi sammestedsfra):

(rettet fra tidligere version, hvor billedet viste Lady Mi)

Udstillingen er sammensat af Christiane Ziegler, der i mange år var leder af den fornemme ægyptiske samling på Louvre i Paris. Det bliver helt sikkert en fin udstilling, så man kan jo også håbe på, at den efter Monaco kommer til et sted nærmere os. se hjemmesiden, som har meget tekst og ikke så mange billeder.

_______________________________________________________________________________________________

Mere museums- og udstillingsnyt:

Indlægget om Alexandria-udstillingen i Madrid nedenfor er blevet opdateret med adresse og link til selve udstillingens hjemmeside.

Det Ægyptiske Museum i Cairo har udsendt sit første nyhedsbrev, som også beskrevet nedenfor. Det er fire sider med direktøren Wafaa el-Saddik på forsiden. Hun håber, at dette tiltag vil komme til nytte og er åben for tilbagemeldinger. Tilmeld jer som nævnt nedenfor og modtag dette nyhedsbrev pr. e-mail. Det anbefales at vælge den engelske version …

Tutankhamon-udstillingen i London slutter 31. august og skal derefter til USA igen: Dallas, Atlanta og Indianapolis. Så skynd jer til London! Der er naturligvis også en chance for at se Tutankhamon i Wien, hvor udstillingen slutter 28. september. Om den skal andre steder hen, forlyder der endnu ikke noget om.

Og selvom det ikke er Ægypten, må vi ikke at glemme, at Danmarks Oldtid på Nationalmuseet endelig åbner igen d. 17. maj med en flot nyopstilling!

Reklamer