John Yardy har igen været i Ægypten og har venligst sendt friske billeder fra området foran Karnak-templet.

Han skriver: Helt til venstre foran pylonen ligger badeanlægget, som du har omtalt tidligere på din blog. Der er to næsten komplette fantastisk flotte cirkler af stole i sten.

10 meter længere til højre kan man tydeligt se, hvor der er skåret kanaler i det oprindelige kajanlæg.

Der er ikke fortaget flere udgravninger ved ramperne end rapporteret sidst, dog er det som om Akoris-kapellet og den lille moské er nemmere at få øje på.

Gåden om de armerede spånsvægge omkring udgravningen på den anden side af vejen til højre for 1. Pylon er nu løst! Det er simpelhen fundamentet til en 2 meter høj mur, der nu afskærer adgangen til området. Vejen er væk, så det udgravede område ender nu lige bag moskéen. Ingen tvivl om at kajanlæget har løbet foran hele den 1. Pylons bredde.

Intet synligt arbejde på Sfinks-alléen.

Sidste nyt fra New Winter Palace er, at de sidste gæster forlader hotellet sidst i maj, hvorefter al inventar fjernes, indgangen lukkes af, og bygningen rives ned på et eller andet tidspunkt. Mens vi var på besøg, var man igang med afskærme hotellet fra dens flotte have. Hvordan en ny bygning vil komme til at se ud, er der ingen, som ved.

I Aswan ville Gitte tage den seje tur op til Qubbet el-Hawa og blev betaget af alle de flotte farver på billederne i Sirenput ll’s grav.

Endnu engang tak til John og Gitte for nyt fra Luxor og de fine billeder fra Luxor og Aswan!

De tidligere billeder fra John Yardy kan ses:
Luxor og lidt af hvert, 17.12.2007

Flere Luxorbilleder og et fra Aswan, 10.1.2008

Reklamer