Som nævnt tidligere er det min mening at skrive om alle de steder, vi besøgte på vores London-rejse. Det kommer lidt efterhånden, og indtil nu har der været følgende indlæg:

Kort om Tutankhamon-udstillingen 17.3
Griffith Institute i Oxford 26.3
British Museum (behind the scenes) 8.4
Birkbeck University 28.4

De kan let findes ved at vælge ‘London’ under emner ude til højre.

Her følger lidt om Egypt Exploration Society (EES), og det vil sige, at der mangler noget om Petrie Museum og Friends of Petrie, Ashmolean Museum i Oxford, Soane’s Museum, og måske mere om Tutankhamon-udstillingen, hvor jeg også har lovet at skrive en side i det næste nummer af Papyrus.

Udefra ser Egypt Exploration Society’s bygning meget beskeden ud. Adressen er:
The Egypt Exploration Society, 3 Doughty Mews, London WC1N 2PG

Det var ikke var langt fra vores hotel og dermed ligger det også tæt på bl.a. British Museum. Mews er de tidligere små stræder bag de større gader. Her havde de fine huse deres stalde og hestevogne stående, og flere steder ses stadig garager. I dag er de ofte lavet om til attraktive boliger.

Indenfor rummer EES først selve kontoret, hvor vi blev venligt mødt af Alice Stevenson, der er bibliotekar og arkivar, og Roo Mitcheson, der er administrator og bl.a. tager sig af medlemskaber af EES.

De har også et godt bibliotek.


Og de gamle store bøger blev nøje studeret! Kurt snuppede et par billeder fra Champollion og Rosellinis ‘Monuments de l’Égypte et de la Nubie’:

Det er også meget interessant at studere deres arkiv med billeder fra bl.a. Deir el Bahri og Abydos, som man også er velkommen til at komme at kigge nærmere på. Eksempler kan ses: EES billedarkiv.

Som man kan se på EES’ hjemmeside om nyheder, så er de i fuld gang med at modernisere kommunikationen:
IMPORTANT ANNOUNCEMENT, 2 May 2008
: From this date onwards, news stories will also appear on the Society’s page at Tumblr.com, a blog service. Tumblr has the advantage of allowing users to subscribe to the feed via RSS, which is not something we can provide at ees.ac.uk for the moment
***To subscribe to the EES news feed via RSS please go here***

Det er altså nu muligt at få besked, hver gang nyhederne er blevet opdateret.

Senest har de skrevet lidt om et survey i Medinet Gurob fra Liverpool ledet af Ian Shaw.

EES publikationer kan købes via Oxbow, eller hvis man kommer til kontoret, som vi gjorde. Her fandtes også nogle billige tilbud, og man kunne desuden være heldig at finde noget godt mellem bøger, som var doneret af medlemmer til videre salg. Af nyere udgivelser kan nævnes:

The Egypt Exploration Society, The Early Years edited by Patricia Spencer (Occasional Publication 16, Egypt Exploration Society 2007) Paperback £22.00.
– om EES’ (tidligere Egypt Exploration Fund) udgravninger i årene 1883-1915 med mange arkivbilleder.
F.J. Weatherhead, Amarna Palace Paintings, 2007, Hardback £60.00.
– Meget interessant om malerierne i de forskellige paladser i Amarna og dermed også om selve paladserne. Overblik over fragmenter af malerier, som findes rundt omkring på museer (bl.a. på Glyptoteket).
F. Weatherhead & B.J. kemp, The Main Chapel at the Amarna Workmen’s Village and its wall paintings, 2007. Paperback, £65.00.
– om hovedkapellet ved Arbejderlandsbyen og en diskussion af forholdet mellem landsbyen, kapellerne, kult og officiel Amarna-religion.

P.J. Rose, The Eighteenth Dynasty Pottery Corpus from Amarna, 2007. Paperback, £65.00.
– om keramik fra Amarna, hvor vi har eksempler både på Nationalmuseet og Glyptoteket.


Medlemskab

Der er flere fordele ved et medlemskab af EES. Først og fremmest modtager man tidskriftet Egyptian Archaeology to gange om året. Her kan man læse om de nyeste udgravninger med mange flotte billeder. Det er også muligt at vælge at få Journal of Egyptian Archaeology, som er det mere videnskabelige tidskrift, der kommer en gang om året.

Når man køber EES-publikationer (eksempler ovenfor), får man desuden 15% rabat, så man skal huske at opgive sit medlemsnummer ved bestilling hos Oxbow.

Som medlem har man også adgang til EES-Biblioteket og til foredrag og andre begivenheder i løbet af året, hvis man er i London, Manchester eller Cairo, hvor der også er en afdeling.

Klik vedr. medlemskab.

Reklamer