På DÆS-turen til London besøgte vi også Petrie Museum, hvor vi havde en aftale med venneforeningen Friends of Petrie.


Petrie Museums indgang gennem University College

Debbie Challis fra Friends of Petrie viste os rundt og fortalte om museets opbygning og planerne for det nye museum. Efter rundvisningen holdt hun et offentligt foredrag om anvendelsen af mumier som medicin, hvor en del af os også var med.

Petrie Museum er en kæmpe studiesamling med skab efter skab med keramik og montrer med steler, amuletter, smykker, sminkegenstande (kohlkrukker, sminkeskeer, kamme osv.), legetøj og alskens mindre genstande. Det er altid spændende at gå på opdagelse mellem disse ting fra Amarna, Kahun, Gurob, Sedment osv. – alle de steder Petrie har udgravet.


Det er foreslået, at disse abegrupper fra Amarna er en måde at ironisere over den kongelige families tilsyneladende kærlige familiescener.

Museet er knyttet til Institute of Archaeology på University College London og benyttes i undervisningen af studerende herfra, hvilket vi også oplevede. F.eks. fremlægger de studerende emner og genstande for hinanden i museet.

Nogle af genstandene og afdelingen med steler og relieffer var ikke helt tilgængelige, da vi besøgte museet. Det skyldes, at de er i gang med store planer om at flytte til nye bedre lokaler, hvor det muligvis ikke længere vil være så meget som at gå på opdagelse, men til gengæld med flere genstande lettere tilgængelige. På hjemmesiden kan man læse, at de regner med at åbne i 2008, men da bygningen ikke er bygget endnu, kommer det nok til at vare noget længere.


Sådan skal det nye Petrie Museum se ud udefra.

Friends of Petrie er en venneforening, hvor man støtter museet og samtidig har mulighed for at følge med i museets liv med særlige foredrag og arrangementer, hvor man bl.a. får lov at se nærmere på nogle af genstandene. Et nyhedsbrev udsendes og man får også 10% på køb af bøger.

Friends of Petrie har netop fejret 20års jubilæum og i den forbindelse udgivet en bog med billeder fra arkivet med udgravningsbilleder fra tre af Petries udgravninger. Bogen er samtidig tilegnet Professor Harry Smith og tænkt som den første i en række:

Unseen Images: Archive Negatives in the Petrie Museum, volume 1: Gurob, Sedment and Tarkhan Edited by Janet Picton & Ivor Pridden with contributions by Margaret Serpico, Wolfram Grajetzki, Stuart Laidlaw, Bettina Bader. ISBN 978-1-906137-04-5; 312pp. Published June 2008. £25

Den er udgivet af forlaget Golden House, men hvis man vil betale med Visa er det bedre at bestille den gennem Oxbow.

Den nyttige Digital Egypt hører også sammen med Petrie Museum og University College London.

Reklamer