(Nye links tilføjet 19. og 20. juni!)

Et hold fra University of Chicago under ledelse af Nadine Moeller har fundet et administrativt område i Edfu fra 2. Mellemtid: en bygning og nogle siloer fra 17. dynasti og under disse en søjlehal med 16 træsøjler. Her er der fundet mange brudte forseglinger (seglaftryk i ler) fra beholdere af forskellig art og fra breve – undersiden af sådanne seglaftryk afslører, hvad de har forseglet. Dette fortæller noget om, hvad bygningen har været anvendt til, og nærmere studier af seglaftrykkene mm. vil være vigtige for forståelse af forholdene i Øvre Ægypten i 2. Mellemtid. Fundene i Edfu vil især også være interessante at sammenligne med tilsvarende fund fra Abydos, Tell el-Dab’a (Avaris) og Elephantine.

De første meddelelser om udgravningerne i Edfu blev offentliggjort i går, og der vil helt sikkert komme mere om dette efterhånden.

Edfu hjemmeside med mange billeder og nyhedsbrev fra 2007 om de ovennævnte udgravninger og bl.a. et billede af et af seglaftrykkene.
(Siden virker ikke pt. 23.08.09, se i stedet: http://www.telledfu.org/annual-reports – filerne åbner muligvis ikke med det samme, men det kan lade sig gøre ved at vælge at åbne med programmet Adobe Reader)

Al-Ahram (længere artikel)
The Plateau (Zahi Hawass)
(nu med billeder – de samme som andre steder)
The Earth Times (med billede)
Spansk artikel med to billeder (anvendt her)
Nadine Moeller holdt foredrag om udgravningerne i Edfu i april

Reklamer