Artikel i Al-Ahram tilføjet 25.8.

Trin 1 af organiseringen af Giza-området blev bekendtgjort af den ægyptiske stat i tirsdags: Egypt State Information Service.

Det drejer sig om det såkaldte ‘site management’ program, som Zahi Hawass efterhånden indfører på alle steder med oldtidslevn i Ægypten: sikkerhedstjek med gennemlysning, oprydning og samling af sælgere udenfor indgangen til stedet, begrænset adgang til udvalgte steder osv. Jeg skrev en del om dette i Papyrus 07/1 i forbindelse med Vestbredden og Luxor.

Konkret i Giza vil det betyde, at man også her skal gennemlyses (dette har allerede i længere tid været tilfældet nede ved Sfinksen), og området er tilsyneladende ryddet for sælgere og kameldrivere osv. Kameraer skal overvåge området, og det skal blive endnu mere afspærret. I fremtiden (trin 2) skal der også indføres et lille tog, som ved Kongernes Dal, så man kan blive transporteret rundt.

Alt dette naturligvis for at beskytte området og passe på turisterne. Jeg skal selv kort til Cairo i september, hvor jeg vil tage en tur til Giza for at se, hvordan der nu ser ud. Jeg vil naturligvis også se, om man stadig kan se video fra bådgraven med Kheops’ anden båd.

Læs mere:
bbc news
ETN TurboNews
kdka.com
Herald Tribune
Gulf News
ITN med en video, som bl.a. viser det nye gennemlysningssystem og hegn med kameraer mm.:


billeder fra ITN video

Der er nu også en artikel af Nevine El-Aref i Al-Ahram.

Zahi Hawass skriver også om et stort projekt for at beskytte Sfinksen mod vandskader på sin hjemmeside: Sphinx Scientific Update Report

Reklamer