I september udkom det nyeste nummer af nyhedsbreve fra Amarna, horizon 4.

Jeg prøvede at downloade det for ca. en uge siden, men det virkede ikke. Det gør det heldigvis nu: horizon 1-4 (horizon 1-3 kan også downloades og læses)

Horizon 4 starter med Barry Kemp, som skriver, at det nu er lykkedes dem at klare en længere udgravningssæson uden en fast sponsor, dvs. uden at være direkte tilknyttet Egypt Exploration Society, som de var tidligere. Amarna Trust til financiering af udgravningerne i Amarna er oprettet med støtte fra mange forskellige private og andre sponsorer, og selve nyhedsbrevet er også en del af dette. Det er gratis, men samtidig en opfordring til at støtte udgravningerne i Amarna. Flere selvstændige projekter er også tilknyttet med egne midler fra forskellige universiteter mm.

horizon 4 beretter bl.a. mere om gravpladsen, hvor den almindelige befolkning blev begravet, South Tombs Cemetery. Desuden er der en mindre artikel om vægmalerier og dekoration af husene i Amarna.

Hvis man ønsker at støtte det vigtige arbejde i Amarna kan det gøres her:
Amarna Trust

I øvrigt kan det nævnes, at Ancient Egypt Magazine 9.2 okt-nov. 2008 nu er udkommet, og at der bl.a. igen er en artikel af Kemp om Amarna. Denne gang stiller han spørgsmålet, om Amarnareligionen var for alle? Det varer dog nok nogle dage, før det kan downloades som pdf, da det altid er lidt senere, end det egentlige blad udkommer. I mellemtiden kan man også se en lille video med redaktøren Bob Partridge ved den nyudgravede Sfinksallé i Luxor: Ancient Egypt Magazine.

Reklamer