Jeg har netop modtaget det seneste nummer af det årlige medlemsblad Nekhen News, som bliver sendt til Venner af Nekhen. Nekhen er det oprindelige navn for Hierakonpolis. Som medlem modtager man Nekhen News en gang om året, og man er først og fremmest også med til at støtte udgravningerne og især restaureringen af Fortet i Hierakonpolis. Jeg har skrevet om dette i et tidligere indlæg: Hierakonpolis.

HK29A
Renée Friedman ved HK29A (DÆS-rejsen i 2007).

I det seneste nummer af Nekhen News kan man bl.a. læse om nye undersøgelser af det tidlige kultsted HK29A, hvor de nu har udgravet et område bag de fire store stolpehuller, som ses til højre på billedet ovenfor. Da stolpehullerne i sin tid blev udgravet af Michael Hoffman, rekonstruerede han dem som facaden på et tidligt øvreægyptisk tempel, som ægypterne kaldte et per-wer.

HK29A tempel rekonstr. Tidligere rekonstruktion af HK29A

Nu har man imidlertid opdaget, at der bag denne ‘facade’ befinder sig to rækker med mindre stolpehuller, som kun svarer til en mindre bygning. Det er derfor blevet foreslået, at de store stolpehuller muligvis slet ikke er en facade men derimod en monumental indgang til den ovale gård. Den mindre ‘bygning’ bag de store stolper kan da muligvis være en form for porticus (forhal) foran denne indgang. Flere udgravninger må vise, hvordan dette spændende kultområde skal forstås.

Det er nu muligt at betale sit medlemskab (20 Euro) via netbank:
Use codes: Friends of Nekhen
IBAN: GB08 LOYD 3094 2100 421825
BIC: LOYDGB21180

Herefter skal man sende en e-mail med sit navn og adresse til:
friendsofnekhen@yahoo.com
så kan de sende Nekhen News.

Reklamer