Udstillingen Beyond Babylon på Metropolitan Museet i New York er nu åbnet, og en artikel i New Jersey Local News fortæller, at de udstillede genstande fra et skibsvrag (som omtalt tidligere her på bloggen) er fra Uluburun. Skibets for- og bagstavn er rekonstruerede i hver sin ende af udstillingen, så de udstillede genstande så at sige er lasten. Det nævnes også, at kakler med fremmede fra Ramses III’s tempel Medinet Habu nu kan ses i New York:

Medinet Habu foriengers

Libyer, nubier og syrer fra Medinet Habu

Det er ærgerligt, at der er så langt til New York: et to-dages symposium 18-19. december med mange spændende foredrag finder sted i forbindelse med udstillingen på Metropolitan Museum: The Raymond and Beverly Sackler Symposium: Beyond Babylon: Art, Trade, and Diplomacy in the Second Millennium B.C.  Program med bl.a. Mogens Trolle Larsen, David O’Connor, Manfred Bietak og Glenn M. Schwartz. (Link slettet, da det ikke var virksomt længere)

_________________________________________________________________

Berlin

Den ægyptiske samling i Berlin, som pt. er udstillet på Altes Museum på Museumsinsel, lukker d. 22. februar 2009 for at flytte til sin permanente plads på det nyindrettede Neues Museum, hvor der åbnes i midten af oktober 2009. De monumentale ægyptiske arkitekturdele, som ikke har været udstillet på Altes Museum (Kalabshaporten og søjler mm. fra Niuserres pyramidetempel) vil blive udstillet i en nyopført fløj til Pergamonmuseet.

Nefertiti

Nefertiti bliver dog på Altes Museum i flytteperioden, og flyttes først til sidst.
Læs mere (på tysk)

En del af de berømte statuer i Berlin lader til at skulle til Zürich, mens der flyttes, hvor de skal indgå i en udstilling om Giacometti. Bl.a. det Grønne Hoved og Senmuts hockerstatue samt buster af Nefertiti og Akhenaten (men altså ikke DEN Nefertiti).

Green head Berlin Det Grønne Hoved i Berlin

Det foregår på Kunsthaus Zürich, Heimplatz 1, CH-8001 Zürich fra 27. Februar – 24. Maj 200. Læs mere.

__________________________________________________________________

London

På Royal Academy of Arts i London ses i øjeblikket en udstilling om Byzans, som varer til 22. marts 2009: Byzantium, 330-1453. Det var meningen, at ikoner fra Skt. Katarina Klostret på Sinai skulle have indgået i udstillingen, men de lader ikke til at være nået frem. Læs mere i Al-Ahram Weekly.

icon1

__________________________________________________________________

Alexandria

En anden artikel i Al-Ahram fortæller lidt mere om planerne for et undervandsmuseum i Alexandria.

Undervandsmuseum

De er nemlig i gang med en undersøgelse af, om planerne for et sådant museum er gennemførlige. Se også Zahi Hawass’ hjemmeside.

Reklamer