Det har været lidt forvirrende med to Tutankhamon-udstillinger i Europa i 2008, i henholdsvis London og Wien. De hedder næsten det samme og har også flere overlap som f.eks. hver en af de små kister fra TAAs kanopekrukker (meget fikst da de i forstørret nærbillede ligner den berømte maske, der er blevet i Cairo):

TAA

Jeg har som bekendt skrevet en del om begge udstillinger og mest om den i London, da vi var der med DÆS i marts 2008. Her er et lille resumé, og hvor de befinder sig i USA pt.

1. London-udstillingen var den, som startede i Basel og siden Bonn, for så at tage til fire forskellige steder i USA og vende tilbage til Europa med udstillingen i O2 i London. Den viser foruden fund fra selve graven især perioden, der leder op til Tutankhamon. Bl.a. fund fra Yuya og Tujas grav og andre kongegrave fra 18. dynasti før TAA.

Denne udstilling vises nu i Dallas Museum of Art, Dallas:

“Tutankhamun and the Golden Age of the Pharaohs”
3. oktober, 2008 – 17. maj, 2009

2. Den anden udstilling i Wien var ny og startede i Wien. Her sås mere fra mange andre faraoner og perioder foruden TAA. Bl.a. statuen af Nofret, Sesostris II’s hustru, kattesarkofagen tilhørende Tuthmosis III’s ynglindskat og Psusennes’ guldmaske fra Tanis (der også ligner TAAs maske).

Denne udstilling vises nu i Michael C. Carlos Museum of Emory University, Civic Center i Atlanta, Georgia:

“Tutankhamun: The Golden King and the Great Pharaohs”
15. november, 2008 – 25. maj, 2009

For at gøre forvirringen total, har de pt. samme hjemmeside: http://www.kingtut.org/home

Reklamer