Davids foredrag i dag torsdag d. 26 marts kl. 19.30 om ægyptiske bronzefigurer må desværre aflyses. Rune Nyord har lovet at springe ind i stedet:

Rune Nyord
Den gamle religion i den nye: Dødeforestillinger i Amarna

Akhenaten forkastede de gamle guder til fordel for solguden, hvilket havde vidtrækkende virkninger på det ægyptiske samfund, ikke mindst tempelvæsnet og den tilhørende kult. De traditionelle ægyptiske dødeforestillinger gav særlige udfordringer for Amarna-tidens nye idéer om livet og døden, og i dette foredrag vil vi se nærmere på, hvordan nye og gamle tanker og udtryk mødtes i el-Amarnas klippegrave.

Eje

Jeg har flere gang her på bloggen nævnt, at David skriver speciale om bronzerne på Nationalmuseet, og han har bl.a. vist nogle af bronzerne frem i forbindelse med bevaringsudstillingen på Nationalmuseet. Til daglig er David studentermedhjælper på Antiksamlingen på Nationalmuseet, og hans materiale er bronzefigurerne der.

NM eksempel

Søg evt. på ‘David’ eller ‘bronze’ i søgefeltet i højre spalte for at finde de tidligere indlæg. Eller vælg emnet ‘Nationalmuseet’.

Reklamer