Forleden opdagede jeg, at Isis i Helsingborg har en hjemmeside, hvor de bl.a. har været så venlige at have et link til denne blog.

Isis2

Isis svarer til Dansk Ægyptologisk Selskab, men da Sverige jo er et meget større land, fungerer det først og fremmest lokalt. Der holdes regelmæssigt foredrag, og ind imellem arrangeres også rejser. De planlægger bl.a. en rejse til Berlin til efteråret. Isis har et lille bibliotek, og efter foredragene bydes på en bid brød og en kop kaffe.

På hjemmesiden findes et fotogalleri, og det kan anbefales at kigge på de mange billeder fra det Ægyptiske Museum i Torino, som jeg har skrevet om tidligere.

Isis – Sveriges Egyptologiska Förening

EFIS

I Stockholm findes også en ægyptologisk forening, Egyptologiska Föreningen i Stockholm, forkortet EFIS. Her holdes også foredrag, og de arrangerer rejser – umiddelbart flere end i Helsingborg. Efter foredragene er der ligeledes brød og kaffe.

Ægyptologen Gertie Englund, som også har besøgt København mange gange, har i mange år været hovedkraften bag foreningen. Fra billederne på deres hjemmeside, ser det ud til, at Sophia Häggman fra Medelhavsmuseet nu også er meget aktiv.

EFIS – Egyptologiska Föreningen i Stockholm

Ingen af de to foreninger har tilsyneladende et tidsskrift som Papyrus.

Reklamer