Min kollega Hanne har været i Berlin, hvor hun hilste på Nefertiti, der venter på at blive flyttet til nye omgivelser. Som tidligere nævnt har hun fået lov til at blive stående i Altes Museum, mens den ægyptiske samling flyttes til det nyindrettede Neues Museum. Begge museer er en del af museumskomplekset på Museumsinsel (Museumsøen), der bl.a. også indbefatter Pergamon Museet.

Her ses Museumsinsel med de forkellige museer: Museumsinsel

Nefertiti01Som det ses, er hun stadig en populær dame!

Efter planerne åbner Neues Museum med den nyopstillede ægyptiske samling d. 16. oktober i år. Her stod den oprindeligt indtil 2. Verdenskrig, og det bliver fantastisk igen at kunne se den samlet. Efter delingen af Berlin var en del på Bodemuseet på Museumsinsel (Østberlin), og en del på Charlottenburg i Vestberlin. Efter genforeningen blev en del fra Bodemuseet flyttet til Charlottenburg. Med de nye planer for Museumsinsel og Neues Museum lukkede Charlottenburg, og en del blev midlertidigt udstillet på Altes Museum, som lukkede i februar i år.

Læs om planerne for Neues Museum.

Nefertiti02

Nefertiti diskuteres stadig på livet løs i forskellige artikler. Her er et lille udvalg:

Hawass vil stadig have hende tilbage til Ægypten til åbningen af det nye Grand Egyptian Museum i Giza: bbc

Ludwig Borchardt pakkede hende nederst i en kasse med støv og skidt, så myndighederne ikke opdagede, hvor fin hun var: The Times

CT-scan har afsløret, at der er en ikke så pæn fremstilling af Nefertiti under det tykke lag af puds: Discovery

Og i øvrigt er hun en forfalskning … AFP

Tak til Hanne for billeder!

Reklamer