Nu i London har jeg bl.a. købt fire nye bøger, hvoraf to er helt nye og de to andre næsten nye: 

Abydos O'ConnorI mandags udkom en bog om Abydos af David O’Connor, som det lykkedes mig at få fat i, da jeg var i Cambridge. Den er udgivet af Thames & Hudson og er i samme format som Complete Pyramids, Complete Temples, Complete Gods osv.

O’Connor, der selv har gravet i Abydos i en menneskealder, starter med at skrive om Osiris og Seti I og går tilbage i tiden til Mellemste Rige og til sidst til 1-2. dynasti. Endelig et samlet værk om dette spændende sted!

Hvis man skynder sig, ser det ud til, at der er penge at spare hos Amazon.co.uk: David O’Connor, Abydos. Egypt’s first Pharaohs and the Cult of Osiris (2009).

 

Helen Whitehouse

 

En anden helt ny bog er af Helen Whitehouse fra Ashmolean Museum i Oxford, hvor hun skriver om samlingen med mange fine billeder. Den er større og mere udførlig end de tidligere små kataloger fra museet. Anledningen til at skrive en ny bog om samlingen var nyopstllingen i 2003.  Den kan købes gennem Ashmolean Museum, (den ser anderledes ud hos Amazon.co.uk og findes tilsyneladende kun brugt): Ashmolean bookshop.

  

De to næste bøger er fra 2008, men jeg opdagede dem først nu i London.

Nebamun Conservation

Den ene er en ny bog om Nebamuns grav. Jeg har tidligere anbefalet Richard Parkinsons generelle bog om graven, og denne er mere speciel om konserveringen og nyopsætningen på British Museum. Den indeholder forskellige artikler eller kapitler af diverse eksperter, som fortæller om maleriernes historie og beskriver nærmere, hvordan de er lavet og nu er blevet konserveret. Interessant bog med mange gode farveillustrationer, som dog mest er for de særligt interesserede. Jeg købte den på museet, men den kan tilsyneladende ikke (endnu?) købes gennem British Museums netbutik. Den findes pt. hos Amazon.co.uk: The Nebamun Wall Paintings: Conservation, Scientific Analysis and Display in the British Museum redigeret af A. Middleton og K. Uprichard.   

     

Rasha SolimanDen sidste bog handler om gravene fra Gamle og især 1. Mellemtid og Mellemste Rige på Vestbredden i Theben: Rasha Soliman, Old and Middle Kingdom Theban Tombs. Stedet er jo bedst kendt for gravene fra Ny Rige, så det er rigtig godt med en bog, som samler de tidligere grave. Bogen er en paperback med sort/hvide illustration, som er udkommet i serien Egyptian Sites Series om forskellige steder i Ægypten fra forlaget Golden House Publications. Den er dog noget større end de andre bøger i den serie: Golden House Publications. Der er bl.a. et billede fra en af Intef-gravene i el-Tarif på Vestbredden (hvis der skulle være nogen, som husker, hvordan der så ud i 2004!?). Og så handler den bl.a. om dronningegravene i Mentuhoteps tempel. Den kan også købes hos Amazon.co.uk: Rasha Soliman, Old and Middle Kingdom Theban Tombs (2008).

Reklamer