Nu er der kun 1 uge til 20 DÆS-medlemmer skal afsted på DÆS-rejse til Mellemægypten og Oaserne Kharga og Dakhla. Når vi kommer hjem igen, vil der naturligvis være meget mere at berette. Mange af stederne kræver særtilladelse og koster ekstra at besøge. Vi rejser med Atlantis Rejser og starter og slutter i Luxor.

 Sheik Said

Vi vil bl.a. besøge forskellige steder med klippegrave mm. mellem Luxor og Minia: i nærheden af Akhmim og Sohag ligger el Hawawish og el Salamuni og lidt længere mod nord Hemamiya og Qau el Kebir. I Assiut er der berømte nomarkgrave, som længe har været umulige at besøge, da det var militært område. Vi skal se disse og besøge udgravningerne under ledelse af Jochem Kahl, som nu er professor i Berlin. Nord for Assiut ligger Deir el Gebrawi.

Deir_el-Meitin

Fra Minia skal vi besøge Amarna sammen med Barry Kemp foruden Hermopolis og Tuna el Gebel på vestbredden nær Mallawi og på østbredden bl.a. Sheik Said og Sheik Ibada samt Tehna med de såkaldte Fraser Tombs. Lidt længere mod nord ligger el-Siririya.

Qila el-Dabba

I oaserne Kharga og Dakhla vil vi se alle de monumenter, som er mulige at nå med en bus. De fleste er fra den sene del af Ægyptens historie, men i Dakhla ved Balat ligger grave og en by fra slutningen af Gamle Rige, hvor guvernørerne fra Nildalen boede.

Deir el Hagar

I Luxor vil vi se nærmere på de nye udgravninger foran Karnaktemplet, Sphinxalléen, om muligt Abu el-Hagag Moskéen ved Luxortemplet samt Muttemplet ved Karnak. Ovre på Vestbredden bl.a. Horemhebs grav mm. i Kongernes Dal, Thothtemplet bag Medinet Habu, og i selve Medinet Habu vil jeg meget gerne måle de fjendehoveder, som findes under tilsynekomstvinduet i 1. gård og under vinduerne i porttårnet. Vi har et stort hoved på Glyptoteket fra Petries udgravninger i Memphis nær Merneptahs Palads, som ligner.

2301928900_3fc15154fe

Syd for Luxor vil vi besøge Nadine Möller og hendes udgravninger i Edfu, og i den forbindelse kan vi gøre stop i Armant på vejen til Edfu og besøge el Kab overfor Edfu på den anden side af Nilen på vejen tilbage.

Edfu

Mange links til stederne kan findes hos Egyptian Monuments og TourEgypt.
Amarna, Assiut og Edfu kan også findes blandt links i kolonnen til højre under Udgravninger i Ægypten.

Reklamer