Denne dag brugte vi på at køre den lange vej fra Minia og ud til vores hotel i Kharga Oasen. På vejen stoppede vi først ved museet i Mallawi.

Mallawi Museum hver dag!

Vi var flere gange kørt igennem eller forbi Mallawi, men der havde ikke været tid til at besøge museet før nu. Man opfordres dog til at besøge museet hver dag!

Mallawi Museum

Museet er bygget i stil med et ægyptisk tempel og bevogtes som et fort. Det var strengt forbudt at fotografere inde i museet.

RUKU_1569

Heldigvis har Kurt fotograferet for nogle år siden, da det ikke var forbudt. Der var mange ibisfugle mm. fra Tuna el Gebel.

RUKU_1565

Og krukker og kister til at begrave ibisfuglene i.

RUKU_1575

Vi så også en Amarna-talatat med byggeaktivitet og paladsliv.

RUKU_1571

Og en statuegruppe fra Gamle Rige.

RUKU_1574

Dette ostrakon med en hare kan jeg ikke huske at have set, men det er ret fint.

Obelisk

Pia fik fotograferet den lokale obelisk.

Assiut

Vi spiste frokost i Assiut på Happy Dolphin, før vi kørte ud i ørkenen. (Pias billede)

Assiut

Der var udsigt til Nilen og god mad.

På vej til Kharga

Men endelig var vi på vej til Kharga! ‘Velkommen til Den Nye Dal’ (el Wadi el Gedid), som Kharga og Dakhla oase-området kaldes, står der på denne avancerede tempellignende vejspærring/indgangport (Pias billede).

Kharga!

Og sidst på eftermiddagen kørte vi ned i selve depressionen, hvor Kharga ligger. Dvs. det lavereliggende område, som udgør oasen.

Tak til Kurt og Pia for billeder!

Se flere billeder fra museet i Mallawi her (pdf), bl.a. en af de fine kister fra Mellemste Rige i Assiut og billeder fra nogle af rummene på museet (også Isidoras mumie i Tuna el Gebel og Petosiris grav, jvf. ‘Dag 4’).

Reklamer