John og Gitte Yardy holder ligesom sidste år jul i Luxor og har sendt mig en hilsen og et billede af, hvordan det går med Sfinksalléen.

24.12.09

Julehilsen fra et solrigt Luxor. Temperaturen hernede er en del over gennemsnit, og i mandags var den 31C, som er 4 grader over rekorden for d. 21. dec. Vi var til foredrag sidste lørdag på mummiemuseet, og der var fuldt hus, da mange ville vise sidste respekt for Kent Weeks’ kone, som druknede i Nilen lørdagen før (se Janes blog Luxor News). Foredraget var på fransk! men billederne var på engelsk, heldigvis! Emnet var TT33, en fantastisk grav fra det Ny Rige, men lavet som et museum med et af gravkamrene udført som en kopi af et gravkammer fra Gamle Rige. Som det blev sagt, var gravejeren en ægyptolog fra det Ny Rige med øje på fremtiden.

Jeg har vedlagt et billede, hvor der vises, hvor langt nedbryningen i Luxor er kommet i forbindelse med Sfinksalléen. Myndighederne har lovet den lille (protestantiske?) kirke et stykke jord, hvor kirken kan flytes til eller bygges på ny. Forresten er Luxor blevet et guvernorat med nye grænser langt nordpå og sydpå.

PS (Tine)
Jeg har fundet følgende link om TT33, der tilhører Petamenophis fra 26. dynasti. I denne periode efterlignede man tidligere ægyptisk kunst. Graven ligger i Assasif foran Deir el Bahri. Her er også en video fra graven.

Reklamer