Hvad er det?

I dag var jeg inviteret til afsløringen af en 5 m høj farao af Lego på Nationalmuseet.  Efter afsløringen blev faraoen indviet med et mundåbningsritual, så han er klar til at modtage besøgende i Legoland. Han skal nemlig kun stå på Nationalmuseet til på tirsdag, så hvis man vil se ham, skal man være hurtig.

Afsløringen foregik med en pressekonference i anledning af, at Legoland åbner en ny attraktion denne sæson: Templet, hvor denne farao skal stå, når det åbner 27. marts. I Templet skal man køre rundt i jeep mellem mumier, sarkofager, gravrøvere og andre ægypterier og skyde efter forskellig lysende punkter. Når man rammer, vil det bl.a. starte vulkanudbrud (sic) ved pyramiderne, og et skeletorkester vil begynde at spille.

Lego-faraoen er som nævnt 5 m høj og vejer 830 kg. Han er bygget af 295.000 Legoklodser, og 4 Legodesignere har brugt 650 arbejdstimer på at bygge ham. Statuen minder mest om en af de store statuer af Ramses II, men ansigtet er klart lavet efter Tutankhamons maske med grib og kobra  samt buet gudeskæg.

Antiksamlingen på Nationalmuseet har desuden lånt et sæt kanopekrukker.

Og denne løvekrukke, der tydeligvis er lavet efter Tutankhamons, som kunne ses på Tut-udstillingen i London.

Pressemeddelelsen fra Legoland om deres nye TEMPEL.

Læs også om Lego på det Ægyptiske Museum i Cairo på Louises Anubis blog.

Tilføjelse 13.2.10: Børnemuseet med Lego på det Ægyptiske Museum i Cairo nu også på Hawass’ hjemmeside (med Prins Henrik til åbningen).

Tilføjelse 14.2.10: YouTube har en lille video med selve afsløringen.
Der er også et klip fra TV Syd med Anne Haslund og mumierne på Antiksamlingen.

Tilføjelse 17.2.10: Det forlyder, at Lego-faraoen er flyttet til Bellacentret, hvor der er Lego World 18 – 21. februar: http://www.legoworld.dk/

Reklamer