I forbindelse med udstillingen Sharjah – kunst fra Emiraterne på Nationalmuseet udstilles en række David Roberts litografier med motiver fra Ægypten i Festsalen.

Mange kender nok reproduktioner af David Roberts’ litografier, der sælges i Ægypten.

Kunstneren David Roberts var født i Skotland 1796 og rejste til Ægypten og det Hellige Land 1838 for at afbilde monumenter, arkitektur og folkeliv. Efter hans hjemkomst blev i alt 248 farvelagte litografier udgivet. Han fortsatte med at rejse og male, til han døde i 1864.

David Roberts litografier kan ses frem til 1. august, mens resten af særudstillingen Shrajah vises til d. 31. oktober 2010.

Sharjah er et af de syv selvstændige emirater, der tilsammen udgør landet De Forenede Arabiske Emirater. Emiratet Sharjah har udlånt dele af sin kunstsamling til Nationalmuseet, hvor udstillingen er delt i tre afsnit: historiske landkort, kalligrafi og samtidskunst.

Læs mere om udstillingen på Nationalmuseets hjemmeside: Sharjah (det lader dog ikke til, at David Roberts litografier er omtalt).

En lignende udstilling vistes tidligere på the American University i Cairo: http://www.aucegypt.edu/newsevents/Pages/NewsDetails.aspx?eid=438

Her kan billeder af alle David Roberts litografier ses: http://www.museum-tours.com/museum/roberts/roberts0.htm

Mange tak for billeder fra David på Nationalmuseet!

Reklamer