Flere udstillinger åbner i oktober og november i København, Manchester, London og New York.

På Nationalmuseet kan man fra på lørdag d. 9. oktober se fotoudstillingen Dronning Margrethe og Arkæologien. Her hører man Dronningens egen beretning om bl.a. hendes deltagelse i de skandinaviske udgravninger i Nubien. Den har tidligere været vist på Moesgård i Århus (se tidligere indlæg). Udstillingen kan ses frem til d. 27. februar 2011.

Læs mere om udstillingen på Nationalmuseets hjemmeside

I tilknytning til udstillingen har Nationalmuseet udarbejdet  et undervisnings- og aktivitetstilbud, et såkaldt ‘Arkæolarium’, til skoleklasser og andre besøgende. Det opstilles ved siden af Dronningeudstillingen i Egmonthallen.

_____________________________________________________

I Manchester viser de 1:1 modeller af fund fra Tutankamons grav fra d. 22. oktober til 27. februar 2011 på Museum of Museums. The Trafford Centre: Tutankhamun – his tomb and his treasures.

Udstillingens hjemmeside

Den har tidligere været vist flere steder, og jeg skrev om det, da den startede i Zürich i 2008. Der er tilsyneladende flere modeller, så den også kan vises flere steder på en gang. Jeg har snakket med et par stykker, som har set udstilling, og de siger, at det er meget livagtigt og godt, at man kan komme så tæt på.

_____________________________________________________

I London åbner en udstilling om Dødebogen, Journey through the afterlife: the ancient Egyptian Book of the Dead d. 4. november og frem til d. 6. marts 2011.

Da jeg var på British Museum for et par uger siden, havde de meget smart opsat store plakater med spørgsmål, der kunne pirre nysgerrigheden og gøre besøgende interesserede i en udstilling, der måske ellers kan lyde lidt kedelig. At der er tale om en interessant udstilling fremgår bl.a. også af, at flere af British Museums fine dødebøger er blevet restaureret og nu udstilles for første gang. Digitale medier vil blive anvendt til at vise, hvordan de komplette dødebøger oprindeligt tog sig ud. Udover dødebøger vil man kunne se flere andre genstande så som ushabtier, amuletter, smykker og kister.

Heritage Key har skrevet om udstllingen.

Og naturligvis er der også meget information at finde på British Museums hjemmeside

_____________________________________________________

På den anden side af Atlanten vil man fra d. 16. november og frem til 4. juli 2011 kunne se en udstilling med fokus på Horemheb på Metropolitan Museum i New York: Haremhab, The General Who Became King.

Metropolitan Museums hjemmeside om udstillingen.

Udstillingen er bygget op omkring en fin statue af Horemheb som skriver, og hovedvægten ligger på hans vej fra general til at blive konge.

Jeg har en vis svaghed for Horemheb, da jeg selv i sin tid skrev opgave om netop hans karriere, før han blev konge. Det var dengang, Horemhebs grav i Sakkara endnu kun fandtes publiceret i form af foreløbige artikler, hvor jeg sad med en lup for at forsøge at gennemskue alle hans titler…

_____________________________________________________

Nu vi er ved udstillinger, så er vi i gang med forberedelserne til to udstillinger på Glyptoteket til næste år:

Kleopatras verden 29. april – 7. august 2011.

Under pyramidernes skygge (foreløbig titel) om fund fra Flinders Petries udgravninger på Glyptoteket 11. november 2011 til 25. marts 2012.

Kommende udstillinger på Glyptoteket

Reklamer