Da jeg for nylig var i Cairo, tilbragte jeg noget tid i det Ægyptiske Museum, hvor de var i fuld gang med at male vægge og renovere inde i museet, så flere afdelinger var lukket i stueetagen. Det er ikke længere tilladt at fotografere inde i museet, så her er nogle billeder ude fra.

Tahrir Pladsen foran museet har været gravet op de fleste af de mange år, jeg er kommet i Cairo. Først og fremmest for at bygge metro. Man kan ikke helt lade være med at tænke, at det også er belejliget i forbindelse med at sørge for sikkerheden foran museet. En anden årsag til roderiet foran museet pt. er også totalrenoveringen af det tidligere Nile Hilton. Til venstre ses en del af planen for det nye hotel.

Indtil videre hedder det ufærdige hotel ‘The future Nile Ritz-Carlton’.

Jeg har tidligere skrevet om planerne for en ny udgang med café og boghandel til venstre for museets indgang. Det skulle have været færdigt for noget tid siden, men nu ser det ud til at være ved at være klart. Det var ikke muligt at komme længere om på siden, så Børnemuseet med Lego (se tidligere indlæg) var lukket. Akhenatons rekonstruerede sarkofag og andre genstande var dækket af plastik, så de blev beskyttet mod byggestøvet.

Hovedindgangen var også under renovering.

Det er stadig muligt at fotografere skulpturerne foran museet.

Min veninde Bodil fangede Senmut og Neferure i aftenlyset.

De fremtidige tre museer i Cairo, resumé:

Det Ægyptiske Museum
Det Ægyptiske Museum på Tahrir Pladsen vil stadig findes efter åbningen af de to andre museer om nogle år.

Grand Egyptian Museum (GEM)
Bygges i Giza lidt nord for pyramiderne. Ramses II er flyttet fra Ramses Pladsen ved hovedbanegården her ud. Det er planerne, at det skal blive det vigtigste ægyptiske museum i verden, og at Tutankhamon flytter til GEM.

National Museum of Egyptian Civilisation (NMEC)
Bygges i Fustat i det sydlige Cairo. Skal vise hele den ægyptiske civilisation fra forhistorien til nutiden. Kongemumierne fra det Ægyptiske Museum skal flyttes her til.

Reklamer