Er lige kommet hjem efter et ekstra døgn i Berlin pga. vejret, så her er et par hurtige billeder fra Neues Museum.

Ved Pergamon Museet står denne underlige ‘bygning’ af træ uden indgang. Den beskytter højst sandsynligt den statue af Amenemhet II, som plejede at stå her. De er nu også i fuld gang med at bygge indgangsområdet til Pergamon om.

På denne side af Neues Museum skal der bygges et nyt indgangsområdet til alle museerne på Museumsinsel. Det hele skulle være klart i 2013, hvor der også skal være en forbindelse mellem museerne, en ‘arkæologisk gang’. Bemærk at den venstre facade er helt ny, hvor museet var mest ødelagt.

Den ‘Arkæologiske Promenade’ er allerede forberedt i Neues Museum med forskellige temaer i underetagen. Her er det den Græske Gård med store relieffer fra Sahures dødetempel i Abusir sammen med en Zeusstatue (med ryggen til) og statuer fra 1200-tallet i Ukraine. Det kan virke kaotisk, men er alt sammen med til at beskrive verdensordnen.

Papyrussamlingen kan nu også ses på Neues Museum. For at beskytte dem mod for meget lys, er de anbragt i flade skuffer, som kan glide ud og ind. Det er naturligvis sjovt at trykke på knapperne … Her er det historien om Sinuhe i flere versioner.

Hatshepsuts sfinks fra Deir el Bahri, som Ruth og Kurt tidligere fandt i kulturvarehuset Dussmann, er stadig udlånt til Dussmann på Friedrichstrasse og altså ikke at finde på Neues Museum.

Til gengæld er de to siddende Sakhmet-statuer, som også tidligere var hos Dussmann, nu tilbage i den ægyptiske samling på Neues Museum.

Mere følger…

Reklamer